Kromě plnotučného a nízkotučného kravského mléka baristé umí připravit kávový nápoj i z rostlinných alternativ. Na své si tedy přijdou úplně všichni. Jaké rostlinné alternativě mléka dáváte přednost vy? Na výběr máte hned z několika možností. Řetězec Costa Coffee měl původně ve své nabídce pouze sójové "mléko", ale již druhým rokem nabízí i mandlovou, kokosovou a ovesnou variantu. Kokosový nápoj se pyšní výraznou chutí a je ze všech rostlinných nápojů nejhustší. Tuku ale obsahuje více, než ostatní rostlinné nápoje, přičemž má méně bílkovin. Mandlový nápoj má lehce oříškovou chuť a s kávou si rozumí. Je nízkokalorické a obsahuje antioxidanty, draslík, vápník a vitamín E. U zákazníků patří k velmi oblíbeným. Ovesná alternativa je neutrální až lehce nasládlé chuti. I tato varianta se výborně chodí na doladění kávového nápoje a baristé s ním rádi pracují. Svojí strukturou je kravskému mléku asi nejpodobnější.