Zákaznická linka
+420 777 690 800
Po–pá: 9–18 h
Aktuální časopis
Přihlásit

Naše přistání ve stylovém vzduchoplaveckém restaurantu Tetu Brissy

O výjimečné restauraci pojmenované po slavném francouzském průkopníkovi vzduchoplavectví Pierru Tetu Brissy jsme již mnohokrát slyšeli, a to nejen v souvislosti s gastronomickými lety do různých částí světa. Restaurace s velmi příjemným a útulným interiérem, odkazujícím na vzduchoplaveckou tematiku je součástí rekreačního areálu Park Holiday. Vyrazili jsme tedy do Benic, abychom atmosféru vzduchoplaveckých výletů za gastronomickými specialitami sami vyzkoušeli.

Kromě stálého menu, které je založeno na poctivé domácí kuchyni z kvalitních a čerstvých surovin, připravuje tým kuchařů pod taktovkou šéfkuchaře Václava Klečky pro své návštěvníky každé tři měsíce vzduchoplavecký let do některé ze světových krajin. Návštěvníci restaurantu tak mohli v předchozích měsících ochutnat například některé ze specialit slunné Sardínie. My jsme ve vzducholodi Tetu Brissy navštívili horský region Tyrolska, jehož kuchyně je proslulá tím, že se v ní používají tradiční domácí produkty, maso z místních chovů a zvěřina z lesů tyrolských regionů.

Po příchodu do teple osvětleného interiéru restaurace se nás ujala velmi příjemná obsluha a nabídla nám vhodné místo k usazení. Vybrali jsme si menší salonek se dvěma stoly, jehož zdi zdobí obrazy předních českých malířů a grafiků vztahující se jak jinak než ke vzduchoplavectví. Naši pozornost upoutal originálně řešený jídelní lístek, v němž jsme mohli vybírat z pokrmů předletové přípravy, letové fáze, přistávacího manévru nebo již zmíněného speciálního vzducho­plaveckého letu do Tyrolska.

 

Z předkrmů jsme vybrali plátky pečené červené řepy s kozím sýrem a piniovými oříšky a dále tyrolskou telecí terinu se zeleninou. Chuť červené řepy s kvalitním kozím sýrem, rukolou, vše jemně přelité olivovým olejem, byla dokonale vyvážená. Kozí sýr byl přiměřeně aromatický a díky tomu nezastínil typickou chuť červené řepy. A ani v nejmenším nás nezklamala typická tyrolská pochoutka – telecí terina, velmi vhodně doplněná pestrou nakládanou zeleninou.

Jako hlavní chod jsme si opět zvolili jeden pokrm ze stálého a druhý z tyrolského menu. Delikátní srnčí ragú s rybízem, liškami a typickým tyrolským knedlíkem bylo výtečné a byla to doslova balada pro chuťové pohárky. Dokonale dochucené maso se téměř rozplývalo na jazyku. Kombinace s rybízem gurmánský zážitek ještě povýšila. Velmi jsme si pochutnali i na druhém pokrmu. Tymiánem jemně okořeněná grilovaná krůtí prsa s omáčkou z drcených rajčat a divokou rýží byla měkká a šťavnatá. Velmi dobrá kombinace s rýží a dušenou zeleninou by snad snesla jen o trochu více rajčatové omáčky, která by maso s přílohou příjemně spojila.

K hlavnímu chodu jsme si nechali od obsluhy doporučit suché Veltlínské zelené, královskou odrůdu ­Dolního Rakouska, které bylo díky své vyvážené chuti a svěžímu aromatu zelených mandlí dokonale padnoucím doplňkem.

A po tomto gurmánském zážitku jsme neodolali ani nabídce z dezertů, z níž jsme zvolili lahodnou Panna cottu s malinovou omáčkou. Byla to skvostná tečka za naším vzduchoplaveckým letem.

Musíme ocenit rovněž pozornou, přátelskou a ochotnou obsluhu, která dokáže mimo jiné plynně komunikovat i se zahraničními návštěvníky restaurace.

Restaurant Tetu Brissy stojí určitě za návštěvu! Můžeme ho vřele doporučit těm, kteří ocení kvalitní a poctivou kuchyni nebo chtějí podniknout gastro­nomický let do jiných krajin a ochutnat z místních specialit. Jsme si jisti, že se budete rádi vracet!

Pierre Tetu Brissy (1770–1829)

Francouzský průkopník v letech balonem, který dosáhl slávy díky mnoha letům v balonech se zvířaty, zejména s koňmi.

Restaurace Tetu BrissyRestaurant Tetu Brissy

Stylově řešená restaurace s poetickou atmosférou vás jako mávnutím kouzelného proutku zanese do starých dobrých časů, kdy vzduchoplavci dobývali svět. Kromě stálého menu si milovníci cizokrajných pokrmů mohou užívat pravidelné gastronomické návštěvy různých národních kuchyní.

Kontakt: Květnového povstání 194, Praha 10 - Benice, tel.: +420 267 268 700, rezervace@tetubrissy.cz, www.tetubrissy.cz
Otevřeno: denně 12.00 – 23.00 hodin




Doporučujeme
Sykora kuchyně
Athena Grill
Park Holiday Congress & Wellness Hotel****
Akční nabídky
Magazine
Mapa obchodní a zábavní zóny
Vyhledejte svůj oblíbený obchod nebo naplánujte trasu v mapě.
Nechte se informovat
Pro vyhodnocování návštěvnosti, optimalizaci webových stánek a personalizaci využíváme cookies.
Používáním našich webových stránek souhlasíte s Principy ochrany soukromí.
Rozumím
Můj účet
OdhlášeníObjednávkyOsobní nastavení
Vše o nákupu
skladem
Po kliknutí na tlačítko “Koupit” budete přesměrováni na e-shop prodejce. Vložte tento, případně i další produkty, do košíku a nakupte.
Sdílet detail
Chcete, aby se zde zobrazovala vaše firma?
Máte-li zájem o zobrazování vaší společnosti na našem webu, vyplňte prosím tento formulář.